
Veel gestelde vragen (FAQ)
Voor welke leeftijd is BONT?
Stichting BONT is er speciaal voor jongeren van 12 tot 27 jaar. Dit betekent dat deelname mogelijk is vanaf 12 jaar en stopt zodra de jongere 27 jaar wordt.
Kan ik mijn kind al aanmelden als hij/zij onder de 12 jaar is?
Als uw kind binnen 6 maanden de leeftijd van 12 jaar bereikt, dan kunt u het vooraanmelding formulier invullen. Hierbij is het van belang dat de mogelijkheden m.b.t. een indicatie al verkend zijn, of dat er al een lopende indicatie is.
Aan welke VG zorgprofielen vanuit de WLZ biedt BONT zorg?
Stichting BONT biedt begeleiding en zorg aan jongeren met een WLZ-zorgprofiel VG 4 tot en met VG 6. In uitzonderlijke gevallen kunnen we ook zorg bieden aan jongeren met een VG 3-profiel. Voor VG 7 en VG 8 is Stichting BONT helaas niet de juiste zorgaanbieder.
Mijn jongere heeft een fysieke en verstandelijke beperking. Kan hij/zij deelnemen bij BONT?
Voor deelname bij BONT is het belangrijk dat uw jongere zelfstandig (korte) stukken kan lopen zonder ondersteuning. Tevens is het van belang dat de jongere zelfstandig kan traplopen. De panden van BONT zijn niet geschikt voor jongeren die altijd in een rolstoel zitten of te allen tijde ondersteuning nodig hebben bij het lopen. Mocht u hierover willen sparren of na willen gaan wat er allemaal wel kan (ondanks een fysieke beperking), kan dat uiteraard en denken we graag mee.
Hoe kan ik de financiering voor BONT regelen?
Voor deelname bij BONT is een passende zorgindicatie nodig. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘financiering’
Mijn kind heeft medische hulp nodig in de vorm van voorbehouden handelingen. Kan hij/zij bij BONT deelnemen?
Bij BONT zijn de meeste begeleiders niet bevoegd om voorbehouden handelingen uit te voeren. Dit betekent dat jongeren waarbij voorbehouden handelingen uitgevoerd moeten worden tijdens deelname bij BONT, veelal niet deel kunnen nemen bij BONT, tenzij we dit met thuiszorg of ander ondersteunde zorg kunnen organiseren.
Wat is het SKJ registratie nummer?
Bij BONT hebben de werknemers geen SKJ registratie; dit betekent dat wij ook geen SKJ nummer kunnen doorgeven voor eventuele indicaties. BONT heeft aan een kwaliteitstoets van de gemeente Rotterdam voldaan, om zo aan te tonen dat de kwaliteit van de werknemers van voldoende niveau is. Deze kwaliteitstoets staat qua niveau en eisen gelijk aan de eisen vanuit de SKJ.
Kan ik alvast een rondleiding krijgen of kennismaken voordat we de vooraanmelding invullen?
Het is helaas niet mogelijk om voorafgaand aan het invullen van het vooraanmeldingsformulier een rondleiding of kennismaking bij Stichting BONT te plannen. We willen graag eerst beoordelen of de aanmelding kansrijk is voordat we een rondleiding of verdere kennismaking organiseren.
Wel bent u van harte welkom om een kijkje te nemen bij onze horecalocatie, de BONTe KeukenTafel. Hier kunt u de sfeer proeven, maar houd er rekening mee dat dit geen rondleiding of kennismaking met de aanwezige begeleiders betreft.
Is er een wachtlijst bij BONT?
Door een grote vraag, hanteren wij momenteel een wachtlijst en gestructureerde toelating van nieuw geintereseerde BONTjongeren.
Zie pagina ‘aanmelden’ voor de huidige informatie.
Kan mijn kind altijd naar huis gebracht worden en/of opgehaald worden thuis?
BONTbeleeft: Bij deelname aan BONTbeleeft brengt BONT jongeren nooit thuis en haalt BONT jongeren ook nooit thuis op. Indien mogelijk binnen de vervoersopties, kan uw jongere op school opgehaald worden wanneer hij/zij deelneemt aan naschoolse clubs. Indien u altijd gebruik moet/wilt maken van taxivervoer van en naar huis, dient u dit zelf te regelen door middel van een extern taxibedrijf.
BONTwerkt: Bij deelname aan BONTwerkt (dagbesteding) kunnen wij vaak in het vervoer voorzien van en naar huis; de exacte mogelijkheden zijn situatie afhankelijk uiteraard.
Geef duidelijk op het vooraanmeldingsformulier aan wat uw wensen zijn m.b.t. vervoer.
Wat is de minimum deelname frequentie binnen BONT?
Binnen BONT geldt voor nieuwe aanmeldingen een minimale deelname van 3 keer flexibel per maand in het weekend óf 2 vaste dagen (overdag of naschooltijd) per week.
Het is belangrijk om te weten dat wij geen losse vakantieopvang of alleen vakantiekampen aanbieden.
Hoe snel kan mijn jongere starten?
De startdatum bij Stichting BONT hangt af van verschillende factoren, zoals de wensen, eventuele wachtlijst, of er al een geldige indicatie is en hoe snel er door ouders/verzorgers gereageerd wordt. Dit kan variëren tussen 1 week na kennismaken gelijk deelnemen aan BONT of na 6 maanden nog bezig zijn met een zorgindicatie aanvragen.
Als er nog geen lopende WLZ-indicatie is, kan het in de praktijk enkele maanden duren voordat een jongere kan starten. Het aanvragen van een zorgindicatie gebeurt buiten BONT om en verloopt via het CIZ, de zorgkantoren en de SVB. De doorlooptijd is dus afhankelijk van de snelheid van deze instanties.
Bovenal is het natuurlijk belangrijk dat eerst wordt bepaald of de jongere bij Stichting BONT past. Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op de pagina ‘Aanmelden’.
Wat is het hele aanbod van BONT?
Kijk onder ‘aanbod’ om te zien welke mogelijkheden BONT biedt.