Organisatiestructuur

BONT is een relatief kleine organisatie met een platte organisatiestructuur. Hieronder lichten we alle rollen binnen de organisatie toe. Meer informatie over ons team vindt u hier

  • Stichting BONT heeft een Raad van Toezicht (RvT). De RVT waarborgt goed bestuur, transparantie en verantwoording en heeft de volgende taken:

    • Toezicht houden op het bestuur:

    • Beoordelen van strategische beslissingen

    • Controleren of doelstellingen worden nageleefd

    • Advies geven:

    • Adviseren bij belangrijke beslissingen

    Financieel toezicht:

    • Controleren van financiële rapportages

    • Toezien op financiële gezondheid

    Bestuurlijke evaluatie:

    • Beoordelen van bestuur prestaties

  • Stichting BONT heeft een bestuur, dat verantwoordelijk is voor o.a. de volgende taken: 

    Uitvoering van het beleid: Het bestuur zorgt ervoor dat het vastgestelde beleid van de stichting wordt uitgevoerd.

    Personeel; het bestuur neemt personeel aan, en voert functionerings- en beoordelingsgesprekken.

    Beheer van financiën: Het bestuur is verantwoordelijk voor het financiële beheer van de stichting, inclusief het opstellen van begrotingen en financiële rapportages.

    Vertegenwoordiging: Het bestuur vertegenwoordigt de stichting naar buiten toe en kan namens de stichting contracten sluiten.

    Toezicht op naleving van statuten: Het bestuur ziet erop toe dat de activiteiten van de stichting in overeenstemming zijn met de statuten en het doel van de stichting.

  • Als ouders en/of verzorgers zal je soms ook (mail)contact hebben met de Administratief medewerker van BONT. De Administratief medewerker verstuurt onder andere facturen, betalingsherinneringen en beantwoordt de telefoon. 

  • Binnen BONT hebben we een pedagogisch gedragsconsulent. Zij kijkt regelmatig mee op de vloer, stuurt begeleiders aan en geeft feedback. Daarnaast is zij het aanspreekpunt voor begeleiders en de coördinerende in het geval van moeilijk verstaanbaar gedrag en hoe daar het beste mee omgegaan kan worden. Als laatste controleert zij de zorgplannen op basis van inhoud en haalbaarheid. 

  • Tijdens het aanmeldproces hebben jullie een vast contactpersoon, dit is de aanmeldcoordinator. Zij begeleidt jullie door de aanmeldprocedure en is degene bij wie jullie terecht kunnen met vragen. Nadat uw jongere definitief is gestart, draagt zij u zo snel mogelijk over naar een van de coördinerende groepsbegeleiders. 

  • Elke jongere (deelnemer) binnen BONT krijgt een vast aanspreekpunt/contactpersoon, dit noemen wij een coördinerend groepsbegeleider (CGB’er). Dit zijn begeleiders die ongeveer 70% van hun tijd de jongeren begeleiden en de overige tijd het contact met alle BONT-jongeren en hun ouders/verzorgers onderhouden. De CGB’ers worden zo veel mogelijk gekoppeld aan jongeren die zij (veel) op de vloer zien. Zij monitoren de zorg en het welzijn van de jongeren, onderhouden het oudercontact, schrijven zorgplannen, voeren de evaluatiegesprekken en regelen alle zaken hierbij behorend. Daarnaast bespreken zij het reilen en zeilen, bijzonderheden en knelpunten op de werkvloer met de Raad van Bestuur. Als laatste zijn zij verantwoordelijk voor de organisatie van activiteiten, dagbesteding, wonen en/of logeren. 

  • Bij BONT wordt de begeleiding verzorgd door studenten en young professionals. De begeleiders hebben allemaal verschillende (studie)achtergronden, waardoor zij veel diversiteit bieden. Daarnaast kunnen zij makkelijk een wederkerige band opbouwen, gezien het relatief kleine leeftijdsverschil met de jongeren. 

  • Bij BONT wordt de begeleiding verzorgd door studenten en young professionals. De begeleiders hebben allemaal verschillende (studie)achtergronden, waardoor zij veel diversiteit bieden. Daarnaast kunnen zij makkelijk een wederkerige band opbouwen, gezien het relatief kleine leeftijdsverschil met de jongeren. 

Advies avonden

Bij Stichting BONT staan we graag open voor ieders input en het waardevolle perspectief van onze jongeren en hun ouders/verzorgers/vertegenwoordigers. Daarom organiseren wij vier keer per jaar BONT advies avonden. Tijdens deze avonden ontvangen we graag input van ouders/verzorgers met betrekking tot verschillende dilemma’s en vraagstukken die spelen bij BONT. Iedere avond zal in het teken staan van een ander thema/vraagstuk.  Tevens zullen deze avonden dienen als de cliënt vertegenwoordigers raad.