Binnen Stichting BONT zetten wij ons dag en nacht in voor goede begeleiding en zorg! Door de overheid is wettelijk vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. Dit wordt allemaal vermeldt in de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). In deze wet staat ook precies wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben in de zorg.

Het verlenen van goede zorg betekent namelijk ook dat er de mogelijkheid moet bestaan voor cliënten om een klacht in te dienen over de geleverde zorg. Mocht u in een situatie terecht zijn gekomen dat u ontevreden bent over de dienstverlening laat dit dan uiteraard direct weten aan ons via een mail (contact@stichtingbont.nl) of telefonisch (0102036486; hier mag u uiteraard blijven hangen voor een spoedgeval). Wij vinden het altijd belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en te kijken naar de situatie. De Raad van Toezicht van BONT zal altijd betrokken worden indien er een klacht is gemeld; het is ook mogelijk om hen direct te bereiken via rvt@stichtingbont.nl (de voorzitter, Ard van Kooten, zal uw mail in behandeling nemen).

In het geval dat wij er in een gezamenlijk gesprek met BONT en/of de Raad van Toezicht en u er niet lijken uit te komen of in het geval dat een onafhankelijke partij wenselijk is werkt Stichting BONT samen met een organisatie voor de klachtenregeling. Deze organisatie heet: erisietsmisgegaan.nl. Deze organisatie wordt ondersteund door de consumentenbond en bestaat voor ZZP’ers en kleine organisaties in de zorg.

Als een cliënt ontevreden is over de dienstverlening van de zorgverlener kunnen zij bij erisietsmisgegaan.nl terecht. Ongeacht de reden kan een cliënt zich namelijk niet goed of onprettig behandeld voelen. Bij erisietsmisgegaan.nl helpen ze graag met het oplossen van het probleem. In hun klachtenregeling is stap voor stap beschreven wat je kunt doen en wat zij bij een klacht kunnen betekenen. Het doel is om de onvrede weg te nemen en het vertrouwen tussen beide partijen te herstellen. Mochten de cliënt en zorgverlener er dan alsnog niet uitkomen dan faciliteren zij een geschillencommissie die zich over de melding zal buigen en een beslissing zal nemen. Deze geschillencommissie voldoet ook aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Op de website van erisietsmisgegaan.nl staat precies beschreven welke stappen er genomen moeten worden om een klacht in te dienen.